Engelli Öğrenci Birimi
Üni 101 dersi kapsamında üniversite yaşamına katılan engelli öğrencilerimize üniversitemizi tanıtıyoruz.
Etkinliklerimiz
  • Engelsiz Üniversite dersi kapsamında 30 Kasım 2022 tarihinde Ankara Üniversitesi Odyoloji bölümünde görev alan öğretim elemanı konuğumuz ile 'İşitme engelli bireylerle iletişim' üzerine bir söyleyişi gerçekleştirdik.

• 2022-2023 eğitim yılı tanışma toplantımızı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ın ve öğrencilerimizin katılımı ile 26 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

• Engelsiz Üniversite dersi kapsamında 16 Kasım 2022 tarihinde Eğitimde Görme Engelliler Derneğinde görev alan konuğumuzla görme engelli bireylerin yaşamda bağımsız olması ve erişilebilirliği üzerine söyleyişi gerçekleştirdik.

• Engelsiz Üniversite dersi kapsamında 9 Kasım 2022 tarihinde üniversitemizden mezun olan öğrencimizle 'Disleksi ve üniversite yaşamı' üzerine söyleyişi gerçekleştirdik.

• 2022 YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında 'Mekanda Erişilebilirlik alanında Turuncu bayrak ödülü alan Diş Hekimliği Fakültemizde 7 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen törene Engelli Öğrenci Birimi olarak katılım gösterilmiştir.

• Engelsiz Üniversite dersi kapsamında 26 Ekim 2022 tarihinde Paralimpik Milli Okçumuz Murat Turan ile engelleri sporla aşmak üzerine bir söyleyişi gerçekleştirdik.
  • Eğitim Fakültesi Kimya Bölüm Başkanlığı, Biyoloji Bölümünde ve Hukuk Fakültesinde görev alan Engelli Öğrenci danışmanlarımız ile Bölüm/Fakültede okuyan engelli  öğrencilerimiz için yapılması gereken ders ve sınav uyarlamaları konusunda bilgilendirme görüşmesi gerçekleştirildi.
  • 10 Ekim 2022 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesinde görev alan öğretim elemanlarına 'engelli öğrenciler için yapılması gereken ders ve sınav uyarlamaları ve etkili  iletişim kurma' konusunda seminer gerçekleştirildi.

• 26 Kasım 2021 tarihinde Üniversitemizdeki idari birimlerin yöneticileri ile Engelli Öğrenci Biriminin görev/sorumlulukları ve üniversitemizde engelli bireylerin toplumsal katılımını artırmakla ilgili yapılan çalışmalarla ile ilgili bilgi paylaşımının yapıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.
  • 2020-2021 Eğitim yılında üniversitemizi kazanan engelli öğrencilerimizle çevrimiçi tanışma toplantısı gerçekleştirildi.
  • Üniversitemizde okuyan engelli öğrencilerimizin uzaktan eğitim süreci ve üniversite yaşamı ile ilgili yaşadığı problemleri tespit etmek için  gönüllü  engelli öğrencilerimiz tarafından hazırlanan öğrenci memnuniyet  ve geri bildirim anketleri uygulandı.
  • Engelli öğrencilerimizde katılımcı olarak yer aldığı 'Başka Sanat' projesi kapsamında çevrimiçi söyleyişiler gerçekleştirildi.
  • Üniversitemiz Toplumsal Katılımda Yaratıcılık Topluluğu ile birlikte 3 Aralık Engelliler günü kapsamında ‘Engellilik üzerine’ konulu söyleyişiyi üniversitemizde okuyan görme engelli öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirildi.
  • 10-11 Nisan 2019 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesinde gerçekleştirilen 13. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na Üniversitemizde okuyan engelli öğrencilerimizle katılım sağlandı. Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümünde okuyan görme engelli öğrencimizin Proje Koordinatörü olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Engelsiz Fikirler, Sıradışı Projeler’ raporu sözel sunum olarak bu Çalıştay da öğrencimiz tarafından sunulmuştur.
  • Hacettepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı, Modern Dans Sanat Dalı ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz ‘Başka Sanat’ projemizde yer alan engelli öğrencilerimizin uzman bir ekip tarafından 6 ay boyunca haftada iki gün Üniversitemiz spor salonumuzda dans ve fiziksel aktivite eğitim almaları sağlandı.
  • Hacettepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı, Modern Dans Sanat Dalı ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz ‘Başka Sanat’ projemiz BAP destekli olarak yürütülmeye başlandı. Bu proje kapsamında 27 Mayıs 2019, 23 Eylül 2019, 31 Ekim 2019 ve 3 Aralık 2019 tarihlerinde engeli olan öğrencilerimizi katılımı ile M salonunda 4 temsil gerçekleştirildi.
  • Üniversitemiz Erasmus Ofisi ile gerçekleştirilen toplantıda engelli öğrencilerimize Erasmus başvuruları ve Erasmus süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.
  •  Üniversitemiz Erasmus Ofisi ile gerçekleştirilen toplantıda engelli öğrencilerimize Erasmus başvuruları ve Erasmus süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.
  • Hacettepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi olarak Engelli Meclisi Ankara bölge toplantısına katılım gerçekleştirildi.
  • 3 Aralık 2019 Dünya Engelliler günü kapsamında Yüksek Öğretim Kurumunda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemizi temsilen engelli öğrencilerimiz katıldı.

• 12. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı 10-11 Mayıs 2018 tarihinde Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çalıştayda "İşitme Engelli Öğrenciler için Teknolojiye Erişim", "İstihdam Edilebilirliğin Arttırılması", "Toplumsal Katılım", "Ayrımcılık", "Ders Materyalleri" ve "Akıllı Sınıflar" konuları ele alındı.

• 16 Mayıs 2018 tarihinde Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi tarafından personele ve öğrencilere yönelik organize edilen,  “Engelsiz Üniversite Kavramı: Geçmiş, Bugün, Gelecek” seminerinde konuşmacı olarak katılım sağlandı.

​​​​​​